Incalzirea globala…

Stau in fata calculatorului si nu stiu ce se intampla…Cam de o luna suport niste temperaturi foarte ridicate, nu-mi aduc aminte daca a fost vreodata atat de cald ca in perioada asta.

Probabil ca au dreptate toti oamenii de stiinta care dau vina pe „Incalzirea globala”, dar ce este „Incalzirea globala” mai exact?

De curand am vazut un documentar realizat de catre fostul candidat la Casa Alba Al Gore”An Inconvenient Trouth” in care ni se explica ce inseamna aceasta „Incalzire globala”.In momentul in care razele solare ajung pe pamant o parte dintre acestea sunt reflectate de catre pamant inapoi in spatiu, insa datorita poluarii in atmosfera s-au adunat foartemulte substante nocive care nu permit razelor solare sa iasa din atmosfera si astfel temperatura creste considerabil.

Am observat ca in ultimul timp se discuta foarte mult pe aceasta tema, si chiar se dau diferite solutii ,absurde dupa parerea mea, cum ar fi:

-„Sa folosesti mai putina apa calda”- pai hai sa nu ne mai spalam poate astfel salvam planeta

-„Sa folosesti mai putin curent electric”-pai hai sa stam pe intuneric

si tot felul de astfel de solutii aberante.

Dupa parerea mea asta se poate rezolva numai la nivel mondial, insa nu se doreste asta  pentru ca sunt interese economice mult mai mari.

De exemplu S.U.A este cel mai mare poluator al lumii…Credeti ca pe Bush il intereseaza ca planeta se distruge?

Sunt sigur ca nu da doi bani pe asta.

In momentul de fata banii sunt cei care ne conduc vietile. Aproape tot ceea ce realizam in viata este pentru bani si este aproape imposibil sa luptam cu banii.

Mai jos am pus si un filmulet prin care sa demonstrez ceea ce am spus mai devreme cu privire la „Incalzirea globala”.

iulie 27, 2007 - Posted by | General

Un comentariu »

  1. Lumea din zilele noastre e guvernata de ban, daca nu face bani nu e bun! Dar si daca face bani si nu facem decat sa distrugem tot pe langa noi ar trebui tot RAU sa fie. Problema este ca nu ne intereseaza sau mai degaba nu incercam sa luam nici o atitudine impotriva efectelor negative ale actiunilor noastre.

    Sunt de acord cu tine SUA este cel mai mare poluator al lumii dar vom primi si replica: „SUA este pamantul fagaduintei”. Gata scuza! Si nimeni nu mai zice nimic …

    Efectul de incalzire e din pacate ceva ce se simte pe pielea noastra : 42 de grade acum 2 zile, 40 ieri, 38 azi, 40 maine si tot asa… Un prieten zicea asa: eu zic ca este canicula la 42 de grade, cand eram mic era canicula la 34 de grade si pe vremea lu tata era canicula la 28-30 de grade… Asta e cel mai clar exemplu ca temperatura creste de la un an la altu si cel mai rau este ca NU MAI AVEM IARNA CU ZAPADA in care sa te arunci si sa faci ingerasi, ci doar ger si asta doar 1-2 luni 😦

    In timp ce planeta noastra se incalzeste altele se dezgheata asa ca nu ne ramane decat sa ne mutam intr-un loc mai racoros 😀

    Comentariu de roxana | iulie 28, 2007 | Răspunde


Lasă un comentariu