Sistemul Windows Vista, mai sigur decat XP

Sistemul Windows Vista este cu 37% mai sigur decat Windows XP, sustine un vendor de securitate. Folosind tehnici diferite de colectare a datelor, Microsoft a declarat recent ca Vista este cu 60% mai sigur decat XP-ul.

La fiecare 1000 de calculatoare care functioneaza cu Vista, compania de securitate PC Tolls a numarat 639 de amenintari unice pe o perioada de 6 luni, a spus Michael Greene, vice president of product strategy. “O amenintare se produce in momentul in care un cod malitios s-a strecurat in calculator,” a declarat acesta. Virusul trebuie sa fie in calculator, pentru a fi luat in considerare de catre comunitatea ThreatFire” a declarat Greene.

Numarul amenintarilor, in cazul Vista, este mai mic decat in cazul Windows XP. La fiecare 1000 de calculatoare cu Windows XP, in aceeasi perioada de 6 luni au fost identificate 1021 de amenintari unice.

„Am vrut sa vedem cat de rezistent este sistemul Vista. Acesta este, intr-adevar, mai sigur decat XP, dar nu chiar atat de sigur, incat sa renunti la antivirus si la alte softuri de securitate,” a declarat Greene.

In general, Green a fost dezamagit de aceste situatii: „Nu credeam ca situatia generala va fi atat rea,” a spus el, notand faptul ca daca Microsoft sustine ca Vista este in mod substantial mai sigur decat XP, acest lucru nu e in concordanta cu numarul de amenintari identificate.

„Nu cred ca Vista este intr-adevar mult mai sigur decat XP. Utilizatorii inca trebuie sa mai practice utilizarea sigura a calculatorului, sa detina softuri performante de securitate si sa-si instaleze patch-urile in mod regulat,” a concluzionat Greene.

Sursa: ComputerWorld.com

mai 13, 2008 - Posted by | IT

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu